Burgonyafőzelék
Burgonyafőzelék
Hozzávalók
- 800 gramm burgonya (lehetőleg sárga fajta)
- 1 darab vöröshagyma
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 darab paradicsom
- 1 darab zöldpaprika
- 2 evőkanál rizsliszt
- 200 ml tejföl
- 1 teáskanál citromlé vagy 10%-os ételecet
Instrukciók
- Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, kisebb kockákra vágott burgonyát. Megsózzuk, meghintjük a pirospaprikával, alaposan összeforgatjuk, majd lefedve néhány percig pároljuk.
- Közben megmossuk, felaprítjuk a paprikát, paradicsomot, ezt is hozzáadjuk, és egy kevés vizet aláöntve, 10-15 perc alatt puhára pároljuk.
- A lisztet simára keverjük a tejföllel és egy kevés vízzel, majd behabarjuk vele a főzeléket. Néhány perc alatt besűrítjük, és végül egy kevés citromlével vagy ecettel pikánsra ízesítjük. Sült virslivel tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)