Sign In

Receptek

Burgonyafőzelék

 

Burgonyafőzelék

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Főétel, Főzelék receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 800 gramm burgonya (lehetőleg sárga fajta)
  • 1 darab vöröshagyma
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab zöldpaprika
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml tejföl
  • 1 teáskanál citromlé vagy 10%-os ételecet

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, kisebb kockákra vágott burgonyát. Megsózzuk, meghintjük a pirospaprikával, alaposan összeforgatjuk, majd lefedve néhány percig pároljuk.
  • Közben megmossuk, felaprítjuk a paprikát, paradicsomot, ezt is hozzáadjuk, és egy kevés vizet aláöntve, 10-15 perc alatt puhára pároljuk.
  • A lisztet simára keverjük a tejföllel és egy kevés vízzel, majd behabarjuk vele a főzeléket. Néhány perc alatt besűrítjük, és végül egy kevés citromlével vagy ecettel pikánsra ízesítjük. Sült virslivel tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó burgonya, főétel, főzelék, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating