Cukkinifőzelék fasírozottal
Cukkinifőzelék fasírozottal
Hozzávalók
- 1000 gramm cukkini
- 60 gramm vaj
- 2 teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1 darab bio citrom reszelt héja
- 200 ml főzőtejszín
- 2 evőkanál rizsliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 300 ml tej
- 2 evőkanál kapribogyó
- 1 csokor kapor
Instrukciók
- A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, ha öreg, meghámozzuk, és legyaluljuk vagy csíkokra vágjuk.
- Megsózzuk, borsozzuk, a reszelt citromhéjjal ízesítjük. Lefedve, kis lángon 8-10 perc alatt saját levében roppanósra pároljuk, közben párszor megkeverjük.
- A tejszínt a liszttel simára keverjük, majd a tejet is hozzáadjuk. A cukkinire öntjük, kevergetve pár percig főzzük, ez idő alatt a leve kellően besűrűsödik, ha kell, egy kevés vizet öntünk hozzá.
- Közben a lecsöpögtetett kapribogyót és a fölaprított kaprot is hozzáadjuk. Ha szükséges, még megsózzuk, borsozzuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)