Sign In

Receptek

Cukkinifőzelék fasírozottal

 

Cukkinifőzelék fasírozottal

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Főzelék receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1000 gramm cukkini
  • 60 gramm vaj
  • 2 teáskanál
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1 darab bio citrom reszelt héja
  • 200 ml főzőtejszín
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 300 ml tej
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 1 csokor kapor

Instrukciók
 

  • A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, ha öreg, meghámozzuk, és legyaluljuk vagy csíkokra vágjuk.
  • Megsózzuk, borsozzuk, a reszelt citromhéjjal ízesítjük. Lefedve, kis lángon 8-10 perc alatt saját levében roppanósra pároljuk, közben párszor megkeverjük.
  • A tejszínt a liszttel simára keverjük, majd a tejet is hozzáadjuk. A cukkinire öntjük, kevergetve pár percig főzzük, ez idő alatt a leve kellően besűrűsödik, ha kell, egy kevés vizet öntünk hozzá.
  • Közben a lecsöpögtetett kapribogyót és a fölaprított kaprot is hozzáadjuk. Ha szükséges, még megsózzuk, borsozzuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cukkini, fasírt, főzelék, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating