Sign In

Receptek

Duplán gesztenyés torta

Duplán gesztenyés torta

duplán gesztenyés torta gluténmentes recept mentes magazin
Duplán gesztenyés torta – gluténmentes recept – Mentes Magazin

Nem csak a krém gesztenyés, hanem a tészta is gesztenyéből van!

duplán gesztenyés torta gluténmentes recept mentes magazin

Duplán gesztenyés torta - gluténmentes

Nem csak a krém gesztenyés, hanem a tészta is gesztenyéből van!
Elkészítési idő 2 óra
Kategória Édes sütemények, Torta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 1 torta

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 8 darab tojás
  • 200 gramm cukor vagy édesítő
  • 250 gramm natúr gesztenyemassza
  • 100 gramm étcsokoládé

A krémhez:

  • 150 gramm cukor vagy édesítő
  • 2 darab tojás
  • 250 ml tej
  • 250 gramm natúr gesztenyemassza
  • 200 gramm puha vaj
  • 1 evőkanál rum

A díszítéshez:

  • 200 ml habtejszín
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 1 teáskanál kakaópor
  • ízlés szerint színes díszítő cukor
  • ízlés szerint gluténmentes ostyadíszek

Instrukciók
 

  • A tésztához a tojások sárgáját a cukorral nagyon krémesre, habosra verjük. A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, az étcsokoládét késes aprítóval felaprítjuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Mindkettőt a tojásos masszához keverjük.
  • A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztába forgatjuk. A tortaforma (24 cm) alját sütőpapírral kibéleljük, a tészta egyharmadát belesimítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük. A maradék tésztából ugyanígy még 2 lapot sütünk.
  • A krémhez a cukrot és a tojásokat lábasba tesszük, és krémesre, habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, kis lángon felforraljuk, majd 6-8 percnyi főzéssel besűrítjük. A tűzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni.
  • A vajat először magában, majd az áttört gesztenyemasszával és a rummal habosra keverjük, végül – kanalanként adagolva – hozzákeverjük a kihűlt tojásos krémet is.
  • A tortalapokat a gesztenyés krémmel a következőképpen töltjük meg: lap, egyharmad krém, lap, egyharmad krém, lap, majd a maradék krémmel bevonjuk a tortát. Rövid időre hűtőbe tesszük.
  • A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, majd csillagcsöves habzsákba téve a torta tetejét és oldalát díszítjük vele, végül leheletfinoman meghintjük kakaóporral, vagy külön tálaljuk a torta mellé, és a tortát díszítő cukorral és gluténmentes ostyadíszekkel dekoráljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csokitorta, gesztenye, gluténmentes, krémes, piskóta

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating