A tésztához a tojások sárgáját a cukorral nagyon krémesre, habosra verjük. A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, az étcsokoládét késes aprítóval felaprítjuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Mindkettőt a tojásos masszához keverjük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztába forgatjuk. A tortaforma (24 cm) alját sütőpapírral kibéleljük, a tészta egyharmadát belesimítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük. A maradék tésztából ugyanígy még 2 lapot sütünk.
A krémhez a cukrot és a tojásokat lábasba tesszük, és krémesre, habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, kis lángon felforraljuk, majd 6-8 percnyi főzéssel besűrítjük. A tűzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni.
A vajat először magában, majd az áttört gesztenyemasszával és a rummal habosra keverjük, végül – kanalanként adagolva – hozzákeverjük a kihűlt tojásos krémet is.
A tortalapokat a gesztenyés krémmel a következőképpen töltjük meg: lap, egyharmad krém, lap, egyharmad krém, lap, majd a maradék krémmel bevonjuk a tortát. Rövid időre hűtőbe tesszük.
A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, majd csillagcsöves habzsákba téve a torta tetejét és oldalát díszítjük vele, végül leheletfinoman meghintjük kakaóporral, vagy külön tálaljuk a torta mellé, és a tortát díszítő cukorral és gluténmentes ostyadíszekkel dekoráljuk.