Sign In

Receptek

Édes csiperkegomba keksz

 

Édes csiperkegomba keksz

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 2 tepsi

Hozzávalók
  

  • 350 gramm szobahőmérsékletű vaj
  • 1 bögre porrá őrölt eritrit (250 ml)
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 bögre kukoricaliszt
  • 2 bögre Schar mix C
  • 1 bögre étkezési keményítő
  • 12 gramm sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor

Instrukciók
 

  • 200 C fokra előmelegítjük a sütőt és két tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  • A vajat, a porcukorral habosra keverjük a robotgéppel. Hozzákeverjük a vaníliát és a tojásokat egyesével. A sütőport, a keményítőt és a lisztet alaposan összeforgatjuk, majd először fakanállal, végül kézzel egyneművé gyúrjuk a kekszmasszát.
  • Diónyi gombócokat formálunk belőle, tele rakunk két tepsit. Ne tegyük őket szorosan, mert a sütőportól és a nyomástól picit terülni fognak. Ezután egy pici flakon (nekem dr. Oetker-es rum aromás flakon) száját bevizezzük, majd kakaóporba mártjuk és belenyomjuk a gombócok közepébe. Ezzel kialakítva a tönköt. Mindegyik nyomás előtt mártsuk az üveg száját a kakaóporba, és a felesleget rázzuk le róla.
  • 200 C fokon, 10-12 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csiperke, édes sütemény, gluténmentes, gomba, keksz

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating