200 C fokra előmelegítjük a sütőt és két tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A vajat, a porcukorral habosra keverjük a robotgéppel. Hozzákeverjük a vaníliát és a tojásokat egyesével. A sütőport, a keményítőt és a lisztet alaposan összeforgatjuk, majd először fakanállal, végül kézzel egyneművé gyúrjuk a kekszmasszát.
Diónyi gombócokat formálunk belőle, tele rakunk két tepsit. Ne tegyük őket szorosan, mert a sütőportól és a nyomástól picit terülni fognak. Ezután egy pici flakon (nekem dr. Oetker-es rum aromás flakon) száját bevizezzük, majd kakaóporba mártjuk és belenyomjuk a gombócok közepébe. Ezzel kialakítva a tönköt. Mindegyik nyomás előtt mártsuk az üveg száját a kakaóporba, és a felesleget rázzuk le róla.