Sign In

Receptek

Francia diós krémes

 

Francia diós krémes

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Francia
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

A mézes laphoz:

  • 200 gramm Miklós' Universal mix
  • 200 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 100 gramm porcukor
  • 2 evőkanál méz
  • 100 gramm vaj
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1-2 evőkanál tej

A diós piskótához:

  • 6 darab tojás
  • 150 gramm cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 50 ml napraforgóolaj
  • 150 gramm rizsliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 150 gramm darált dió

A krémhez:

  • 3 darab tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 100 gramm kristálycukor
  • 700 ml tej
  • 120 gramm porcukor
  • 250 gramm margarin

Instrukciók
 

  • Mézes lap: A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Kétfelé vesszük, és 2 lapot sütünk egy 30 x 38 cm-es tepsi hátulján (nekem a legnagyobb tepsim 22 x 38 cm, így kicsit magasabb lett a süti), egyenként 6-7 perc alatt.
  • Diós piskóta: A diós piskótához a tojássárgájákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal, majd hozzáadjuk a diót, és apránként a sütőporral elkevert lisztet.
  • A fehérjét a maradék 50 gramm cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan, apránként belekeverjük a diós-lisztes masszába. Sütőpapírral bélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttük) öntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
  • Krém: A krémhez a tojássárgájákat a 100 gramm kristálycukorral, a tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A margarint kikeverjük a 120 gramm porcukorral, és ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.
  • Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a diós piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét porcukorral szórjuk meg.
  • Fázisfotók sajnos nincsenek, mert a gépem felmondta a szolgálatot, de szerencsére a végeredményt azért már meg tudtam örökíteni.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó dió, diós, édes sütemény, gluténmentes, krémes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating