Mézes lap: A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Kétfelé vesszük, és 2 lapot sütünk egy 30 x 38 cm-es tepsi hátulján (nekem a legnagyobb tepsim 22 x 38 cm, így kicsit magasabb lett a süti), egyenként 6-7 perc alatt.
Diós piskóta: A diós piskótához a tojássárgájákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal, majd hozzáadjuk a diót, és apránként a sütőporral elkevert lisztet.
A fehérjét a maradék 50 gramm cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan, apránként belekeverjük a diós-lisztes masszába. Sütőpapírral bélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttük) öntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
Krém: A krémhez a tojássárgájákat a 100 gramm kristálycukorral, a tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A margarint kikeverjük a 120 gramm porcukorral, és ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.
Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a diós piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét porcukorral szórjuk meg.
Fázisfotók sajnos nincsenek, mert a gépem felmondta a szolgálatot, de szerencsére a végeredményt azért már meg tudtam örökíteni.