Kapros káposzta párolt lapockával
Kapros káposzta párolt lapockával
Hozzávalók
- 700 gramm sertéslapocka
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 5 evőkanál napraforgóolaj
- 1 darab vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 darab zöldpaprika
- 1 darab paradicsom
- 1 evőkanál só
- 1200 gramm édes káposzta
- 1 evőkanál aprított kapor vagy 1 teáskanál szárított
- 2 evőkanál rizsliszt
- 200 ml tejföl
Instrukciók
- A lapockát egyben megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított olajon körös-körül megpirítjuk, lecsöpögtetve tányérra tesszük. A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd felöntjük 5 dl vízzel.
- Az elősütött lapockát belefektetjük, a kis kockára vágott paradicsomot és paprikát rászórjuk, megsózzuk. Miután felforrt, fedő alatt, kis lángon pároljuk 40 percig.
- Eközben a káposztát megtisztítjuk, tetszőlegesen, csíkokra vagy kockára vágjuk, majd a húsra szórjuk. Ismét megsózzuk, a kaporral fűszerezzük, és további 40 perc alatt puhára pároljuk.
- Közben a lisztet a tejföllel simára keverjük, egy kevés vízzel hígítjuk, majd a káposztára öntve, néhány perc alatt besűrítjük a levét. Tálaláskor a felszeletelt húst a káposzta tetejére fektetjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)