Sign In

Receptek

Kapros káposzta párolt lapockával

 

Kapros káposzta párolt lapockával

Elkészítési idő 1 óra 40 perc
Kategória Egytálételek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 700 gramm sertéslapocka
  • 1 teáskanál
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 5 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 evőkanál
  • 1200 gramm édes káposzta
  • 1 evőkanál aprított kapor vagy 1 teáskanál szárított
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml tejföl

Instrukciók
 

  • A lapockát egyben megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított olajon körös-körül megpirítjuk, lecsöpögtetve tányérra tesszük. A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd felöntjük 5 dl vízzel.
  • Az elősütött lapockát belefektetjük, a kis kockára vágott paradicsomot és paprikát rászórjuk, megsózzuk. Miután felforrt, fedő alatt, kis lángon pároljuk 40 percig.
  • Eközben a káposztát megtisztítjuk, tetszőlegesen, csíkokra vagy kockára vágjuk, majd a húsra szórjuk. Ismét megsózzuk, a kaporral fűszerezzük, és további 40 perc alatt puhára pároljuk.
  • Közben a lisztet a tejföllel simára keverjük, egy kevés vízzel hígítjuk, majd a káposztára öntve, néhány perc alatt besűrítjük a levét. Tálaláskor a felszeletelt húst a káposzta tetejére fektetjük. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, káposzta, kapros, sertés

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating