A lapockát egyben megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított olajon körös-körül megpirítjuk, lecsöpögtetve tányérra tesszük. A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd felöntjük 5 dl vízzel.
Az elősütött lapockát belefektetjük, a kis kockára vágott paradicsomot és paprikát rászórjuk, megsózzuk. Miután felforrt, fedő alatt, kis lángon pároljuk 40 percig.
Eközben a káposztát megtisztítjuk, tetszőlegesen, csíkokra vagy kockára vágjuk, majd a húsra szórjuk. Ismét megsózzuk, a kaporral fűszerezzük, és további 40 perc alatt puhára pároljuk.
Közben a lisztet a tejföllel simára keverjük, egy kevés vízzel hígítjuk, majd a káposztára öntve, néhány perc alatt besűrítjük a levét. Tálaláskor a felszeletelt húst a káposzta tetejére fektetjük.