Keksz rizslisztből
Keksz rizslisztből
Hozzávalók
- 160 gramm rizsliszt
- 70 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 80 gramm cukor vagy édesítő
- 1 csipet só
- 75 gramm puha vaj
- 1 darab tojás
- 2-3 evőkanál tej
- 10 gramm vaníliás cukor
- 6 gramm sütőpor
A díszítéshez:
- 20 gramm egész mákszemek
- 1 evőkanál jégcukor vagy 1 evőkanál nagy szemű kristálycukor
Instrukciók
- Egy keverőtálban a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral addig keverjük, amíg fehér és szép habos lesz, majd hozzáadjuk a tojást, és még pár percig tovább keverjük.
- Ezután mehet hozzá a liszt, a rizsliszt, a sütőpor és a tej is. Addig keverjük, amíg szép sima, egynemű nem lesz a tészta
- Egy nagyobb darab sütőpapíron kinyújtjuk a tésztánkat (nem kell lisztezni, nem fog leragadni, még ha puha is a tészta) kb. 5 mm vastagra, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk ki belőle.
- A kiszaggatott kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, díszítjük (jégcukor, mák), és a 170 C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük őket. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk őket kihűlni, mert melegen nagyon könnyen törnek.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)