Egy keverőtálban a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral addig keverjük, amíg fehér és szép habos lesz, majd hozzáadjuk a tojást, és még pár percig tovább keverjük.
Ezután mehet hozzá a liszt, a rizsliszt, a sütőpor és a tej is. Addig keverjük, amíg szép sima, egynemű nem lesz a tészta
Egy nagyobb darab sütőpapíron kinyújtjuk a tésztánkat (nem kell lisztezni, nem fog leragadni, még ha puha is a tészta) kb. 5 mm vastagra, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk ki belőle.
A kiszaggatott kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, díszítjük (jégcukor, mák), és a 170 C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük őket. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk őket kihűlni, mert melegen nagyon könnyen törnek.