Kenyér Miklós’ Universal mix lisztből
Kenyér Miklós' Universal mix lisztből
Hozzávalók
- 250 ml langyos víz
- 1 teáskanál cukor
- 15 gramm friss élesztő
- 250 gramm Miklós' Universal mix lisztkeverék
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 2 evőkanál burgonyapehely
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál étolaj
Instrukciók
- Az élesztőt felfuttatjuk 100 ml langyos vízben a cukorral. A lisztet a robotgép táljába mérjük és összekeverjük az útifűmaghéjjal, a sóval és a burgonyapehellyel.
- Beindítjuk a gépet, a liszthez öntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos vizet, és kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A vége felé hozzáadjuk az olajat is.
- A kiolajozott, lisztezett sütőformába (10x25 cm) helyezzük a tésztát, a tetejét néhány helyen bevágjuk.
- Langyos helyen, letakarva kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
- Ekkor megkenjük olajjal a tetejét, majd 200 C fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)