Sign In

Kevert almás

 

Kevert almás

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 24 kocka

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 400 gramm rizsliszt
  • 4 darab tojás
  • 250 gramm margarin puha
  • 200 gramm kristálycukor
  • 1 mokkáskanál
  • 10 gramm cukor vaníliás
  • 12 gramm sütőpor
  • 200 ml tej

A töltelékhez:

  • 1500 gramm alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1-2 evőkanál kristálycukor ha túl savanyú az alma

A tetejére:

  • 2 evőkanál porcukor

Instrukciók
 

  • A megmosott almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük (vagy ledaráljuk), meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk a fahéjjal és a cukorral.
  • A tésztához az egész tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval fehéredésig, krémesre-habosra keverjük, majd hozzáadjuk a puha margarint, apránként a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet.
  • A massza felét egy margarinnal kikent, belisztezett tepsibe (25x35 cm) kanalazzuk, szépen elegyengetjük a kanál hátával. Az almát kifacsarjuk, egyenletesen elterítjük a tésztán (a visszamaradó levet jóízűen megisszuk), majd a tetejére simítjuk a tészta másik felét.
  • 60 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 160 fokra emeljük a hőt, és légkeveréssel 45 perc alatt megsütjük (ha nincs légkeveréses sütőnk, akkor 180 C fokon kell sütni). Miután kihűlt, felszeleteljük, a tetejét porcukorral megszórjuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, édes sütemény, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating