Kevert almás
Kevert almás
Hozzávalók
A tésztához:
- 400 gramm rizsliszt
- 4 darab tojás
- 250 gramm margarin puha
- 200 gramm kristálycukor
- 1 mokkáskanál só
- 10 gramm cukor vaníliás
- 12 gramm sütőpor
- 200 ml tej
A töltelékhez:
- 1500 gramm alma
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1-2 evőkanál kristálycukor ha túl savanyú az alma
A tetejére:
- 2 evőkanál porcukor
Instrukciók
- A megmosott almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük (vagy ledaráljuk), meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk a fahéjjal és a cukorral.
- A tésztához az egész tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval fehéredésig, krémesre-habosra keverjük, majd hozzáadjuk a puha margarint, apránként a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet.
- A massza felét egy margarinnal kikent, belisztezett tepsibe (25x35 cm) kanalazzuk, szépen elegyengetjük a kanál hátával. Az almát kifacsarjuk, egyenletesen elterítjük a tésztán (a visszamaradó levet jóízűen megisszuk), majd a tetejére simítjuk a tészta másik felét.
- 60 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 160 fokra emeljük a hőt, és légkeveréssel 45 perc alatt megsütjük (ha nincs légkeveréses sütőnk, akkor 180 C fokon kell sütni). Miután kihűlt, felszeleteljük, a tetejét porcukorral megszórjuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)