A megmosott almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük (vagy ledaráljuk), meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk a fahéjjal és a cukorral.
A tésztához az egész tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval fehéredésig, krémesre-habosra keverjük, majd hozzáadjuk a puha margarint, apránként a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet.
A massza felét egy margarinnal kikent, belisztezett tepsibe (25x35 cm) kanalazzuk, szépen elegyengetjük a kanál hátával. Az almát kifacsarjuk, egyenletesen elterítjük a tésztán (a visszamaradó levet jóízűen megisszuk), majd a tetejére simítjuk a tészta másik felét.
60 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 160 fokra emeljük a hőt, és légkeveréssel 45 perc alatt megsütjük (ha nincs légkeveréses sütőnk, akkor 180 C fokon kell sütni). Miután kihűlt, felszeleteljük, a tetejét porcukorral megszórjuk.