Kivitorta
Kivitorta
Hozzávalók
- 210 gramm Szafi Fitt süteményliszt
- 6 darab tojás
- 35 gramm kókuszzsír
- 80 ml víz
A krémhez:
- 40 gramm vanília puding
- 400 ml tej
- 250 gramm tehéntúró
- 3-4 evőkanál édesítő (eritrit)
- 1-2 evőkanál citromlé
- 400 gramm kivi
Instrukciók
- A süteményliszthez adjuk a felolvasztott kókuszzsírt és a vizet. Különválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét, a sárgáját a liszthez adjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A hab háromnegyed részét a lisztes keverékhez adjuk, és robotgéppel alaposan összedolgozzuk, végül óvatosan hozzákeverjük a maradék habot.
- Tortaformába (24 cm) öntjük, tetejét vizes kanállal elsimítjuk, előmelegített sütőben 180 C fokon, 40 perc alatt megsütjük. Sütés után rácson hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.
- Krém: A pudingot a 400 ml tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük. A túrót villával alaposan összetörjük, hozzáadjuk az édesítőt, citromlevet, a kihűlt pudingot, és végül a meghámozott, apró kockákra vágott kivit, és a krém háromnegyed részét a két lap közé töltjük, a maradékot a torta tetejére és oldalára kenjük. Karikára vágott kiviszeletekkel díszítjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)