Sign In

Receptek

Medvehagyma-krémleves camembert-rel

 

Medvehagyma-krémleves camembert-rel

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 csokor medvehagyma kb. 150-200 gramm
  • 50 gramm vaj
  • 600 ml húsleves (ételízesítőből is jó)
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml főzőtejszín vagy tejföl
  • 100 ml fehérbor
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 darab gluténmentes kifli vagy zsemle
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 100 gramm camembert sajt

Instrukciók
 

  • A medvehagyma szárát levágjuk, a leveleket megmossuk, kicsit leszárogatjuk, metéltre vágjuk, majd a vajon 2 perc alatt megfuttatjuk. A húslevessel felöntjük, felforraljuk, majd lefedve, kis lángon, 4-5 percig főzzük.
  • A lisztet a tejszínnel simára keverjük, a borral hígítjuk, majd a leveshez öntjük, és 1-2 percig forraljuk, majd merülőmixerrel krémesre keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk.
  • A zsemlét vagy kiflit kisebb kockákra vágjuk, egy serpenyőben szárazon vagy az olajon megpirítjuk, a vége felé a zúzott fokhagymával fűszerezzük. Én a sütőben pirítottam meg 10 perc alatt, közben egyszer megkevertem.
  • A fokhagymás zsemlekockákat csak az utolsó pillanatban szórjuk rá, hogy ne ázzanak el.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó camembert, gluténmentes, krémleves, leves, medvehagyma

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating