Sign In

Receptek

Medvehagymás tojásos nokedli

 

Medvehagymás tojásos nokedli

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Főétel, Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A nokedlihez:

  • 300 gramm zabpehelyliszt (jelölten gluténmentes)
  • 120 gramm tehéntúró
  • 3-4 darab tojás (néggyel biztosan nem fő szét)
  • 1 teáskanál
  • 160 ml víz
  • 2 evőkanál napraforgóolaj

A medvehagymás öntethez:

  • 6 darab tojás
  • 50 gramm tejföl
  • 1 mokkáskanál
  • 50 gramm medvehagyma
  • 1 gerezd fokhagyma

Instrukciók
 

  • A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a sót, és összekeverjük a vízzel. Normál nokedli sűrűségű tésztának kell lennie, nem kell nagyon kidolgozni.
  • Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, miután feljönnek a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
  • Egy lábasba borítjuk, 2ek olajjal megöntözzük, jól összekeverjük.
  • Az öntethez a tojásokat összekeverjük a tejföllel, a sóval, a felaprított medvehagymával, a zúzott fokhagymával, majd a kész nokedlira öntjük, és közepes lángon, néha megkeverve, addig sütjük, amíg a tojásos öntet nagyjából megszilárdul, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki.
  • Fejes salátával kínáljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, medvehagyma, nokedli, tojás

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating