Medvehagymás tojásos nokedli
Medvehagymás tojásos nokedli
Hozzávalók
A nokedlihez:
- 300 gramm zabpehelyliszt (jelölten gluténmentes)
- 120 gramm tehéntúró
- 3-4 darab tojás (néggyel biztosan nem fő szét)
- 1 teáskanál só
- 160 ml víz
- 2 evőkanál napraforgóolaj
A medvehagymás öntethez:
- 6 darab tojás
- 50 gramm tejföl
- 1 mokkáskanál só
- 50 gramm medvehagyma
- 1 gerezd fokhagyma
Instrukciók
- A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a sót, és összekeverjük a vízzel. Normál nokedli sűrűségű tésztának kell lennie, nem kell nagyon kidolgozni.
- Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, miután feljönnek a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
- Egy lábasba borítjuk, 2ek olajjal megöntözzük, jól összekeverjük.
- Az öntethez a tojásokat összekeverjük a tejföllel, a sóval, a felaprított medvehagymával, a zúzott fokhagymával, majd a kész nokedlira öntjük, és közepes lángon, néha megkeverve, addig sütjük, amíg a tojásos öntet nagyjából megszilárdul, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki.
- Fejes salátával kínáljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)