A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a sót, és összekeverjük a vízzel. Normál nokedli sűrűségű tésztának kell lennie, nem kell nagyon kidolgozni.
Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, miután feljönnek a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
Egy lábasba borítjuk, 2ek olajjal megöntözzük, jól összekeverjük.
Az öntethez a tojásokat összekeverjük a tejföllel, a sóval, a felaprított medvehagymával, a zúzott fokhagymával, majd a kész nokedlira öntjük, és közepes lángon, néha megkeverve, addig sütjük, amíg a tojásos öntet nagyjából megszilárdul, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki.
Fejes salátával kínáljuk.