Olajban sült krumplis pogácsa
Olajban sült krumplis pogácsa
Hozzávalók
- 600 gramm burgonya
- 1 teáskanál só
- 1 darab tojás
- 200 gramm rizsliszt
A sütéshez:
- 500 ml napraforgóolaj
A tetejére:
- 200 ml tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 mokkáskanál só
- 50 gramm reszelt trappista sajt
Instrukciók
- A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük, még melegen áttörjük, majd kihűtjük.
- Megsózzuk, hozzáadjuk a tojást, és annyi lisztet, hogy egy könnyen gyúrható, viszonylag lágy, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
- Több részre osztjuk a tésztát, majd vékonyan megolajozott szilikonos nyújtólapon, vagy sütőpapíron 1 cm vastagúra nyújtjuk, és egy 6 cm-es formával kiszaggatjuk.
- Forró olajban kisütjük, majd törlőpapírral borított tányérra tesszük őket, hogy felszívja az olajat.
- Tálaláskor egy kevés fokhagymás, sós tejfölt, és egy csipetnyi reszelt sajtot teszünk a tetejére.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)