Olasz paradicsomleves – fokhagymás kenyérrel
Olasz paradicsomleves - fokhagymás kenyérrel
Hozzávalók
- 6 darab paradicsom közepes
- 1 darab vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1000 ml sűrű paradicsomlé
- 100 gramm mortadella vékonyra szeletelt
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint oregánó
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- ízlés szerint só
- 1 darab zöldségleveskocka vagy ételízesítő
- 1 darab gluténmentes zsömle vagy egy gluténmentes szelet kenyér
- 50 gramm parmezán reszelt
- 1-2 szelet gluténmentes kenyér
A fokhagymás kenyérhez:
- 1 darab zsömle vagy
- 1 csipet bazsalikom
- 1 csipet só
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet oregánó
Instrukciók
- A finomra aprított hagymát megdinszteljük az olajon, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
- A paradicsomokat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, így könnyű lehúzni a héjukat, majd felaprítva a hagymához adjuk.
- Hozzáadjuk a zöldségleveskockát, a borsot, bazsalikomot, oregánót, és lefedve, takaréklángon puhára pároljuk.
- A zsömle vagy kenyér belét kockára vágjuk, ráöntünk egy kevés paradicsomlevet, botmixerrel pürésítjük, majd a puhára párolt paradicsomhoz öntjük, egyet még pörgetünk rajta, de maradjon darabos a paradicsom.
- Öntsük hozzá a többi paradicsomlét, ha kell, még sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.
- A mortadellát pirítsuk meg néhány csepp olajon.
- A fokhagymás kenyérhez keverjük össze az olajat a zúzott fokhagymával, fűszerekkel, sóval, kenjük a kenyérszeletekre, és grillsütőben pirítsuk meg. Külön tálaljuk majd a leveshez, a pirított mortadellával és a reszelt parmezánnal.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)