Sign In

Receptek

Pizza ízű keksz

 

Pizza ízű keksz

Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 30 db

Hozzávalók
  

  • 60 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 120 gramm kukoricaliszt
  • 1 darab tojás
  • 100 gramm reszelt parmezán vagy más kemény sajt, de parmezánnal az igazi
  • 80 gramm vaj
  • 3 gramm
  • 1-2 teáskanál sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szárított oregánó

Instrukciók
 

  • Egy tálba kimérjük a lisztet, a reszelt sajtot és a sót. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, a tojást, és annyi sűrített paradicsomot, hogy szép élénkpiros színe legyen. Alaposan összegyúrjuk, ha túl morzsalékos, adhatunk hozzá egy kevés tejet.
  • Gombóccá gömbölyítjük, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább egy órára, de lehet egy egész éjszakára.
  • Az idő letelte után enyhén lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire tesszük, vékonyan megkenjük olíva olajjal, megszórjuk oregánóval. Előmelegített sütőben, 180 C-on sütjük kb. 15 percig.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, keksz, pizza, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating