100grammreszelt parmezánvagy más kemény sajt, de parmezánnal az igazi
80grammvaj
3grammsó
1-2teáskanálsűrített paradicsom
2evőkanálolívaolaj
1teáskanálszárított oregánó
Instrukciók
Egy tálba kimérjük a lisztet, a reszelt sajtot és a sót. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, a tojást, és annyi sűrített paradicsomot, hogy szép élénkpiros színe legyen. Alaposan összegyúrjuk, ha túl morzsalékos, adhatunk hozzá egy kevés tejet.
Gombóccá gömbölyítjük, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább egy órára, de lehet egy egész éjszakára.
Az idő letelte után enyhén lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire tesszük, vékonyan megkenjük olíva olajjal, megszórjuk oregánóval. Előmelegített sütőben, 180 C-on sütjük kb. 15 percig.