Sign In

Receptek

Reszelt epres szelet – morzsasüti

 

Reszelt epres szelet - morzsasüti

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 24 kocka

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 400 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 250 gramm vaj
  • 150 gramm porcukor
  • 1/2 mokkáskanál
  • 6 gramm sütőpor
  • 1 darab nagy tojás
  • 1-2 evőkanál tej
  • 20 gramm rizsliszt a nyújtáshoz

A töltelékhez:

  • 500 gramm eper
  • 80 gramm porcukor
  • 10 gramm cukor vaníliás
  • 1 darab kisebb citrom leve és reszelt héja
  • 40 gramm porcukor vaníliás

Instrukciók
 

  • Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a sóval, majd elmorzsoljuk a kockára vágott hideg vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot és a tojást, összegyúrjuk, és ha szükséges 1-2 evőkanál tejet adunk hozzá, hogy egy könnyen gyúrható, nem ragacsos tésztát kapjunk.
  • A tészta 1/3 részét folpackba csomagolva betesszük a fagyasztóba. A másik, nagyobbik részt rizsliszttel megszórt gyúrólapon kinyújtjuk, picit meglisztezzük a tetejét, feltekerjük, majd belehelyezzük egy 20 x 30 cm-es tepsibe, kitekerjük, eligazítjuk úgy, hogy egy pici széle legyen a tésztának.
  • A megmosott epret lecsumázzuk, négy részre vágjuk, a porcukorral és a reszelt citromhéjjal megszórjuk, citromlével meglocsoljuk, összekeverjük, félretesszük.
  • Amikor a tészta már kellőképpen megszilárdult a fagyasztóban, az epret összekeverjük a vaníliás pudingporral, a tepsibe kanalazzuk, majd a fagyasztóból kivett tésztát ráreszeljük a reszelő nagyobbik lyukán.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, eper, gluténmentes, morzsasüti

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating