Sign In

Receptek

Ribiszkés-meggyes morzsóka

 

Ribiszkés-meggyes morzsóka

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 4 darab tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 160 gramm rizsliszt
  • 160 gramm rizsdara
  • 500 ml tej
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 8 evőkanál napraforgóolaj
  • 200 gramm ribiszke
  • 200 gramm meggy
  • 2 evőkanál fahéjas porcukor a tetejére

Instrukciók
 

  • A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a lisztet, darát, sót hozzáadjuk, majd a tejet is apránként hozzákeverjük, a citromhéjjal ízesítjük, végül a kemény habbá vert fehérjét is beleforgatjuk.
  • Hűtőszekrényben legalább 45 percig pihentetjük, hogy a liszt és a dara fel tudja szívni a nedvességet. Egy nagyobb méretű, lehetőleg tapadásmentes tepsibe öntsük az olajat, tegyük be a 200 fokra előmelegített sütőbe, forrósítsuk fel, majd öntsük bele a masszát, és tegyük vissza a sütőbe.
  • Amikor már kezd összeállni, vegyük ki, keverjük meg, daraboljuk össze, majd ismét tegyük vissza. Ezt a műveletet többször ismételjük meg, hogy jó morzsás legyen. Kb. 40 perc alatt süssük meg.
  • Az utolsó 5 percben keverjük hozzá a leszemezett ribizlit, és a kimagozott meggyet. Vigyázzunk, hogy sütéskor ne szárítsuk ki túlságosan.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, meggy, morzsóka, ribiszke

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating