Sign In

Receptek

Sajtos burgonyakrokett

 

Sajtos burgonyakrokett

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Köretek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm burgonya
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál
  • 100 gramm rizsliszt
  • 150 gramm reszelt sajt fele füstölt is lehet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 késhegynyi őrölt bors

A sütéshez:

  • 30 gramm gluténmentes zsemlemorzsa
  • 400 ml étolaj

Instrukciók
 

  • A megtisztított, megmosott krumplit kisebb kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, és krumplinyomóval áttörjük.
  • Amíg hűl, lereszeljük a sajtot, kimérjük a lisztet, előkészítjük a zsemlemorzsát egy kisebb tálba.
  • A krumplit ízesítjük a sóval, szerecsendióval, fokhagymakrémmel (zúzott fokhagymával), borssal, majd hozzáadjuk az egyik egész tojást és a másiknak a sárgáját. Simára keverjük, majd a reszelt sajtot is beleszórjuk. Végül a lisztet kanalanként hozzáadjuk, jól összekeverjük, és öt percet pihentetjük.
  • Kézzel diónyi darabokat szakítunk, ujjnyi rudakat sodrunk belőle, és megforgatjuk először lisztben, majd a felvert, maradék tojásfehérjében, végül a zsemlemorzsában.
  • Bő, forró olajban pár perc alatt pirosra, ropogósra sütjük őket. Konyhai papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat felszívja. Melegen, köretként vagy fokhagymás mártogatóval, esetleg friss salátával önállóan kínáljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó burgonya, gluténmentes, köret, krokett, sajt, sajtos

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating