A megtisztított, megmosott krumplit kisebb kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, és krumplinyomóval áttörjük.
Amíg hűl, lereszeljük a sajtot, kimérjük a lisztet, előkészítjük a zsemlemorzsát egy kisebb tálba.
A krumplit ízesítjük a sóval, szerecsendióval, fokhagymakrémmel (zúzott fokhagymával), borssal, majd hozzáadjuk az egyik egész tojást és a másiknak a sárgáját. Simára keverjük, majd a reszelt sajtot is beleszórjuk. Végül a lisztet kanalanként hozzáadjuk, jól összekeverjük, és öt percet pihentetjük.
Kézzel diónyi darabokat szakítunk, ujjnyi rudakat sodrunk belőle, és megforgatjuk először lisztben, majd a felvert, maradék tojásfehérjében, végül a zsemlemorzsában.
Bő, forró olajban pár perc alatt pirosra, ropogósra sütjük őket. Konyhai papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat felszívja. Melegen, köretként vagy fokhagymás mártogatóval, esetleg friss salátával önállóan kínáljuk.