Sign In

Receptek

Sonkás-sajtos csirkecomb

 

Sonkás-sajtos csirkecomb

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Csirkehús receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 6 darab kisebb csirke felső comb
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál
  • 12 szelet gépsonka
  • 12 vékony szelet sajt
  • 2-3 evőkanál étolaj

Instrukciók
 

  • A csirkecombokat mossuk meg, húzzuk le a bőrét, filézzük ki. A csont és a bőr kiváló lesz alapléhez. A filéket vágjuk ketté, ha túl vastagok, vágjuk félbe.
  • Az így kapott szeleteket forgassuk meg a lisztben, és süssük elő a forró olajon 1-1 perc alatt mindkét oldalukat, majd tegyük félre. Ne sózzuk meg előre, hogy minél kevesebb lé távozzon belőle.
  • Amikor mindegyiket elősütöttük, sózzuk meg finoman a szeleteket, tegyük vissza a serpenyőbe, tegyünk rájuk 1-1 szelet sonkát, sajtot.
  • Tegyük rá a fedőt, és addig süssük, amíg a sajt ráolvad a húsra.
  • Ennyi éppen elég, hogy vajpuha, ízletes falatok kerüljenek a tányérunkra.
  • És ha mindezt négysajtos burgonyatortával és salátával tálaljuk, a hatás biztosan nem fog elmaradni!  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkecomb, gluténmentes, sajt, sonka

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating