Sign In

Receptek

Sonkával-sajttal töltött zsömle

 

Sonkával-sajttal töltött zsömle

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 12 db

Hozzávalók
  

  • 150 gramm Schar mix B
  • 150 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 300 ml langyos víz
  • 3/4 csomag Dr. Oetker porélesztő
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 evőkanál étolaj

A töltelékhez:

  • 200 gramm füstölt főtt tarja
  • 150 gramm trappista sajt

Instrukciók
 

  • A tészta hozzávalóit dagasztógéppel alaposan összekeverjük.
  • A sütéshez én teflonbevonatú muffin sütőformát használtam (12 darab-os).
  • Olajos kézzel elveszünk egy darabkát a tésztából, és a forma aljába nyomkodjuk. Először a sonkát tesszük rá, majd egy-két darabka sajtot, ezeket befedjük egy kb. diónyi mennyiségű tésztával, majd újabb réteg következik: sonka, sajt.
  • Legvégül a maradék tésztával befedjük. Langyos helyen, vagy télen 50 C fokos sütőben 30 percig kelesztjük. Ez idő alatt szépen megnőnek.
  • Kelesztés után a tetejüket olajjal lekenjük, majd 180 C fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Néhány helyen kifolyt a sajt, és megpirult, amitől aztán még finomabb lett.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, pékáru, sajt, sonka, töltött, zsömle

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating