Sós túrófánk
Sós túrófánk
Hozzávalók
A tésztához:
- 500 gramm tehéntúró
- 3 darab tojássárgája
- 1 teáskanál só
- 50 gramm rizsliszt
- 50 gramm zsemlemorzsa gluténmentes
- 1 mokkáskanál borsikafű
- 1 darab tojásfehérje
A forgatáshoz:
- 30 gramm zsemlemorzsa gluténmentes
A sütéshez:
- 500 ml napraforgóolaj
Instrukciók
- A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a 3 db tojássárgáját, a sót, a lisztet, a zsemlemorzsát és a borsikafüvet.
- Jól összegyúrjuk, majd betesszük a hűtőbe, és 1 óra hosszat hagyjuk pihenni majd hozzákeverjük az 1 db kemény habbá vert tojásfehérjét.
- Vizes kézzel hüvelykujjnyi rudakat sodrunk, megforgatjuk a zsemlemorzsában, majd közepesen forró olajban pirosra sütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)