Vissza
Nyomtat
Jegyzetek
Smaller
Normál
A maximális méretnél nagyobb fájl kihagyása: %s
Sós túrófánk
Recept nyomtatása
Elkészítési idő
35
perc
perc
Kategória
Sós sütemények
Konyha
Magyar
Mennyiség
15
db
Hozzávalók
A tésztához:
500
gramm
tehéntúró
3
darab
tojássárgája
1
teáskanál
só
50
gramm
rizsliszt
50
gramm
zsemlemorzsa
gluténmentes
1
mokkáskanál
borsikafű
1
darab
tojásfehérje
A forgatáshoz:
30
gramm
zsemlemorzsa
gluténmentes
A sütéshez:
500
ml
napraforgóolaj
Instrukciók
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a 3 db tojássárgáját, a sót, a lisztet, a zsemlemorzsát és a borsikafüvet.
Jól összegyúrjuk, majd betesszük a hűtőbe, és 1 óra hosszat hagyjuk pihenni majd hozzákeverjük az 1 db kemény habbá vert tojásfehérjét.
Vizes kézzel hüvelykujjnyi rudakat sodrunk, megforgatjuk a zsemlemorzsában, majd közepesen forró olajban pirosra sütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (
Kata Boszorkánykonyhája
)
Kulcsszó
fánk, gluténmentes, sós, sós sütemény, túró, túrós