Sign In

Sóskaleves

 

Sóskaleves

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm sóska tisztítva mérve
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 púpozott evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 200 ml joghurt
  • 4 darab tojás
  • 1 teáskanál

Instrukciók
 

  • A megmosott, megtisztított sóskát a 2 evőkanál olajon krémszerűre pároljuk, felöntjük 1000 ml vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, sót.
  • A lisztet a 200 ml joghurttal csomómentesre keverjük, kevés levessel hígítjuk, majd a leveshez öntjük és felforraljuk.
  • Amikor forr, beleütjük egyenként a tojásokat, óvatosan, hogy egyben maradjanak, és pár percig főzzük még, amíg a tojások megszilárdulnak. Melegen és hidegen is finom.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leves, sóska

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating