Sóskaleves
Sóskaleves
Hozzávalók
- 500 gramm sóska tisztítva mérve
- 2 evőkanál étolaj
- 1 púpozott evőkanál rizsliszt
- 1 evőkanál ételízesítő
- 200 ml joghurt
- 4 darab tojás
- 1 teáskanál só
Instrukciók
- A megmosott, megtisztított sóskát a 2 evőkanál olajon krémszerűre pároljuk, felöntjük 1000 ml vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, sót.
- A lisztet a 200 ml joghurttal csomómentesre keverjük, kevés levessel hígítjuk, majd a leveshez öntjük és felforraljuk.
- Amikor forr, beleütjük egyenként a tojásokat, óvatosan, hogy egyben maradjanak, és pár percig főzzük még, amíg a tojások megszilárdulnak. Melegen és hidegen is finom.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)