Sign In

Receptek

Sütőtökgaluska

 

Sütőtökgaluska

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Főétel, Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm sült sütőtök
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab tojás
  • kb. 6 evőkanál rizsliszt
  • 2 teáskanál útifűmaghéj
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 20 gramm vaj
  • 3-4 darab zsályalevél
  • 30 gramm reszelt füstölt sajt

Instrukciók
 

  • A megsült tököt kikaparjuk a héjából, villával jól összetörjük.
  • Hozzáadjuk a sót, a tojást, az útifűmaghéjat, a borsot, kb. 6 evőkanál lisztet, és alaposan összekeverjük. A liszt mennyisége függ a tojás nagyságától, és hogy mennyire nedves a sült tök.
  • Néhány percig állni hagyjuk, hogy az útifűmaghéj fel tudja szívni a nedvességet, majd nem túl erősen lobogó sós vízben kb. 5-7 perc alatt kifőzzük a galuskákat.
  • A megfőtt galuskákat leszűrjük, lecsepegtetjük, megforgatjuk az olvasztott vajon, megszórjuk a felaprított zsályával. Ha nincs friss zsályánk, a szárított is jó, de ne hagyjuk ki, mert nagyon jó ízt ad a galuskának.
  • Tálaláskor megszórjuk a füstölt sajttal, és kínálhatunk mellé 1-2 kanálnyi natúr joghurtot.
  • Mikróban is elkészíthető. Tegyük a galuskákat egy kivajazott, zárható tálba, majd tegyük be a mikróba a tálat 6-7 percre.
  • Én mind a kétféleképpen elkészítettem, a vízben főttek nagyobbak, levegősebbek lettek, a mikróban készültek nem nőttek meg, az ízük viszont finomabb, intenzívebb volt.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, galuska, gluténmentes, sütőtök, tészta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating