Sign In

Receptek

Sütőtökös fánk a sütőből

 

Sütőtökös fánk a sütőből

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 12 db

Hozzávalók
  

  • 150 gramm zsírszegény túró
  • 2 darab tojás
  • 100 gramm sült sütőtökpüré
  • 30 gramm eritrit
  • 100 gramm Miklós' Universal mix liszt vagy jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
  • 1/2 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1/2 mokkáskanál szárított, őrölt gyömbér
  • 5 gramm sütőpor
  • kb. 40 ml tej

Instrukciók
 

  • Egy tálba mérjük a túrót, a sült tököt, az eritritet, a sót, hozzáütjük a két tojást, majd botmixerrel krémesre keverjük.
  • A lisztet összekeverjük a fűszerkeverékkel, a gyömbérrel, a sütőporral, majd a túrós tojásos elegyhez keverjük, és a végén a tejjel lazítjuk a masszát.
  • Kanállal fánk sütőformába adagoljuk a tésztát (én ennek hiányában muffin sütőformában sütöttem).
  • 180 C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, takarjuk le fóliával vagy sütőpapírral, de az sem baj, ha megbarnul, mert jó ropogós lesz a külseje, és a belseje nem marad nedves.
  • Amikor megsültek, kiborítjuk őket a formából, rácson hagyjuk kihűlni, majd fahéjas eritrittel megszórva, tetszőleges (cukormentes) lekvárral tálaljuk.
  • Én nem szoktam lekvárt eltenni, mert nagyon keveset fogyasztunk, de mindig van a fagyasztóban gyümölcs, amit egy kevés vízzel és édesítővel gyorsan felfőzök, a kellő sűrűségre besűrítem, vagy egy kevés pektinnel sűrítem. (A bal oldali a Miklós' Univesal mix lisztből készült, a jobb oldali pedig a zabpehelylisztből)  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, fánk, gluténmentes, sütőtök

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating