Egy tálba mérjük a túrót, a sült tököt, az eritritet, a sót, hozzáütjük a két tojást, majd botmixerrel krémesre keverjük.
A lisztet összekeverjük a fűszerkeverékkel, a gyömbérrel, a sütőporral, majd a túrós tojásos elegyhez keverjük, és a végén a tejjel lazítjuk a masszát.
Kanállal fánk sütőformába adagoljuk a tésztát (én ennek hiányában muffin sütőformában sütöttem).
180 C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, takarjuk le fóliával vagy sütőpapírral, de az sem baj, ha megbarnul, mert jó ropogós lesz a külseje, és a belseje nem marad nedves.
Amikor megsültek, kiborítjuk őket a formából, rácson hagyjuk kihűlni, majd fahéjas eritrittel megszórva, tetszőleges (cukormentes) lekvárral tálaljuk.
Én nem szoktam lekvárt eltenni, mert nagyon keveset fogyasztunk, de mindig van a fagyasztóban gyümölcs, amit egy kevés vízzel és édesítővel gyorsan felfőzök, a kellő sűrűségre besűrítem, vagy egy kevés pektinnel sűrítem. (A bal oldali a Miklós' Univesal mix lisztből készült, a jobb oldali pedig a zabpehelylisztből)