Sign In

Receptek

Sütőtökös-diós rolád

 

Sütőtökös-diós rolád

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 db

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 120 gramm rizsliszt
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1/4 mokkáskanál
  • 3 darab tojás
  • 100 gramm kristálycukor (édesítő)
  • 250 gramm sült tök
  • 80 gramm dió durvára aprított
  • 1 teáskanál vaj a sütőpapír lekenéséhez

A krémhez:

  • 30 gramm vaj
  • 80 gramm porcukor
  • 300 gramm mascarpone
  • 100 ml habtejszín Hulala
  • 80 gramm kesudió durvára aprított pirított
  • 80 gramm dió durvára aprított pirított

Instrukciók
 

  • Egy tálban összekeverjük a rizslisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a mézeskalács fűszerkeveréket (vagy őrölt fahéj és szegfűszeg) és a sót. A robotgép táljában krémes-habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd egy keveset elveszünk belőle, a héj nélküli sült tökhöz adjuk, botmixerrel pürésítjük, és a tojásos krémhez adjuk.
  • A gépet lassabb fokozatra állítjuk, apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket, és csomómentesre összedolgozzuk.
  • A sütőlemezt (37x27 cm) a vajjal megkent sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a sütőtökös masszát, a tetejére szórjuk a durvára aprított diót, kicsit rá is nyomkodhatjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
  • Amikor megsült, egy tiszta konyharuhára csúsztatjuk, egy hirtelen mozdulattal átfordítjuk, hogy a diós oldala legyen alul, majd a konyharuha segítségével feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
  • A krémhez a vajat, a porcukrot és a mascarponét krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt, végül a kesudiót és a diót.
  • A kihűlt tésztát kitekerjük, rákenjük a krémet, majd visszatekerjük, és óvatosan egy hosszúkás tálra helyezzük. 4-5 óra hosszára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó dió, gluténmentes, rolád, sós sütemény, sütőtök

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating