Egy tálban összekeverjük a rizslisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a mézeskalács fűszerkeveréket (vagy őrölt fahéj és szegfűszeg) és a sót. A robotgép táljában krémes-habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd egy keveset elveszünk belőle, a héj nélküli sült tökhöz adjuk, botmixerrel pürésítjük, és a tojásos krémhez adjuk.
A gépet lassabb fokozatra állítjuk, apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket, és csomómentesre összedolgozzuk.
A sütőlemezt (37x27 cm) a vajjal megkent sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a sütőtökös masszát, a tetejére szórjuk a durvára aprított diót, kicsit rá is nyomkodhatjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Amikor megsült, egy tiszta konyharuhára csúsztatjuk, egy hirtelen mozdulattal átfordítjuk, hogy a diós oldala legyen alul, majd a konyharuha segítségével feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
A krémhez a vajat, a porcukrot és a mascarponét krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt, végül a kesudiót és a diót.
A kihűlt tésztát kitekerjük, rákenjük a krémet, majd visszatekerjük, és óvatosan egy hosszúkás tálra helyezzük. 4-5 óra hosszára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.