Sign In

Szilvás krémes

 

Szilvás krémes

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 nagy

Hozzávalók
  

A tepsihez:

  • 30 gramm margarin
  • 2 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1200 gramm szilva

A piskótához:

  • 9 darab tojás
  • 9 evőkanál kristálycukor
  • 9 evőkanál Miklós' Universal mix vagy rizsliszt
  • 12 gramm sütőpor
  • 1 evőkanál kakaó

A krémhez:

  • 40 gramm vaníliás pudingpor
  • 400 ml tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 250 gramm margarin
  • 200 gramm porcukor

A tetejére:

  • 80 gramm étcsokoládé

Instrukciók
 

  • A szilvát megmossuk, kimagozzuk.
  • Egy 35x25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, margarinnal megkenjük, majd zsemlemorzsával meghintjük. A fél szilvákat üregükkel felfelé rárakjuk, a cukorral megszórjuk, fahéjjal meghintjük.
  • Elkészítjük a piskótatésztát. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a lisztet, az átszitált sütőport. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszához. Egyneművé keverjük.
  • A krém 2/3-át a szilvára öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A maradék masszába 1ek kakaóport keverünk. A többi tésztára csurgatjuk, majd egy kicsit bele is keverjük egy pálcikával. 180 C fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütjük.
  • Fogpiszkálót beleszúrva ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje. Ha megsült, deszkára borítjuk, tetejéről a sütőpapírt lehúzzuk, megvárjuk, amíg kihűl.
  • A krémhez a vaníliás pudingporból a cukorral, tejjel sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. Amíg hűl, a margarint a porcukorral habosra keverjük. A kihűlt pudingot apránként adagoljuk hozzá, keverjük össze, majd ezt a krémet a szilvára simítjuk.
  • 60 percre hűtőbe tesszük, amíg „meghúz” a teteje, majd megszórjuk reszelt csokoládéval.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, krémes, szilva

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating