A szilvát megmossuk, kimagozzuk.
Egy 35x25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, margarinnal megkenjük, majd zsemlemorzsával meghintjük. A fél szilvákat üregükkel felfelé rárakjuk, a cukorral megszórjuk, fahéjjal meghintjük.
Elkészítjük a piskótatésztát. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a lisztet, az átszitált sütőport. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszához. Egyneművé keverjük.
A krém 2/3-át a szilvára öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A maradék masszába 1ek kakaóport keverünk. A többi tésztára csurgatjuk, majd egy kicsit bele is keverjük egy pálcikával. 180 C fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütjük.
Fogpiszkálót beleszúrva ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje. Ha megsült, deszkára borítjuk, tetejéről a sütőpapírt lehúzzuk, megvárjuk, amíg kihűl.
A krémhez a vaníliás pudingporból a cukorral, tejjel sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. Amíg hűl, a margarint a porcukorral habosra keverjük. A kihűlt pudingot apránként adagoljuk hozzá, keverjük össze, majd ezt a krémet a szilvára simítjuk.
60 percre hűtőbe tesszük, amíg „meghúz” a teteje, majd megszórjuk reszelt csokoládéval.