Sign In

Receptek

Tárkonyos almaleves

 

Tárkonyos almaleves

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1000 gramm alma
  • 3-4 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál aprított tárkony
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 2 darab tojássárgája
  • 1/2 darab citrom leve vagy 1/2 evőkanál tárkonyecet
  • 5 gramm friss, reszelt gyömbér
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 4 evőkanál mézes kukoricapehely
  • 20 gramm reszelt füstölt sajt

Instrukciók
 

  • Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk. Egy fazékba szórjuk, és egy kicsivel több vizet öntünk rá, mint amennyi éppen ellepi.
  • A cukorral, sóval, borssal, gyömbérrel, tárkonnyal, citromlével vagy ecettel ízesítjük, felforraljuk, majd kis lángon főzzük kb. 10 percig, amíg az alma megpuhul.
  • Közben a 2 tojássárgáját összekeverjük a liszttel (rizsliszttel), egy kevés vízzel, a levesbe csorgatjuk és felforraljuk. Ha kell, még megsózzuk, ízesítjük.
  • Tálaláskor a tányérba kimert levesre szórjuk a mézes kukoricapelyhet, a perverzebb ízlésűek szórják meg bátran füstölt sajttal, fantasztikusan finom lesz. Másnap még finomabb, amikor már teljesen összeérnek az ízek.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, almaleves, gluténmentes, leves, tárkony

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating