Tárkonyos almaleves
Tárkonyos almaleves
Hozzávalók
- 1000 gramm alma
- 3-4 evőkanál cukor vagy édesítő
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál aprított tárkony
- 1 evőkanál rizsliszt
- 2 darab tojássárgája
- 1/2 darab citrom leve vagy 1/2 evőkanál tárkonyecet
- 5 gramm friss, reszelt gyömbér
- 1/4 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 4 evőkanál mézes kukoricapehely
- 20 gramm reszelt füstölt sajt
Instrukciók
- Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk. Egy fazékba szórjuk, és egy kicsivel több vizet öntünk rá, mint amennyi éppen ellepi.
- A cukorral, sóval, borssal, gyömbérrel, tárkonnyal, citromlével vagy ecettel ízesítjük, felforraljuk, majd kis lángon főzzük kb. 10 percig, amíg az alma megpuhul.
- Közben a 2 tojássárgáját összekeverjük a liszttel (rizsliszttel), egy kevés vízzel, a levesbe csorgatjuk és felforraljuk. Ha kell, még megsózzuk, ízesítjük.
- Tálaláskor a tányérba kimert levesre szórjuk a mézes kukoricapelyhet, a perverzebb ízlésűek szórják meg bátran füstölt sajttal, fantasztikusan finom lesz. Másnap még finomabb, amikor már teljesen összeérnek az ízek.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)