Tejszínes-karfiolos gombaleves
Tejszínes-karfiolos gombaleves
Hozzávalók
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 50 gramm vaj
- 250 gramm csiperkegomba
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 1 darab burgonya
- 1 darab sárgarépa
- 300 gramm karfiol
- 1000 ml húsleves (leveskockából vagy ételízesítőből is jó)
- 1 evőkanál rizsliszt
- 200 ml főzőtejszín
- 1 csokor petrezselyem
Instrukciók
- Az apróra vágott vöröshagymát a vajon megdinszteljük, rádobjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát, pár percig együtt pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáöntjük a húslevest, beletesszük a többi megtisztított, felaprított zöldséget, felforraljuk, és 20 perc alatt, fedő alatt, takaréklángon puhára főzzük.
- Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, egy kevés vízzel hígítjuk, a leveshez öntjük, elkeverjük, és pár percig még főzzük. Tálalás előtt a tetejére szórjuk a felaprított petrezselymet.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)