Sign In

Receptek

Tejszínes-karfiolos gombaleves

 

Tejszínes-karfiolos gombaleves

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 50 gramm vaj
  • 250 gramm csiperkegomba
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 darab burgonya
  • 1 darab sárgarépa
  • 300 gramm karfiol
  • 1000 ml húsleves (leveskockából vagy ételízesítőből is jó)
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 csokor petrezselyem

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott vöröshagymát a vajon megdinszteljük, rádobjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát, pár percig együtt pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
  • Hozzáöntjük a húslevest, beletesszük a többi megtisztított, felaprított zöldséget, felforraljuk, és 20 perc alatt, fedő alatt, takaréklángon puhára főzzük.
  • Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, egy kevés vízzel hígítjuk, a leveshez öntjük, elkeverjük, és pár percig még főzzük. Tálalás előtt a tetejére szórjuk a felaprított petrezselymet.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, gomba, karfiol, leves, tejszín

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating