Sign In

Receptek

Tejszínes-mustáros csirkecomb

 

Tejszínes-mustáros csirkecomb

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Csirkehús receptek, Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 8 darab alsó csirkecomb
  • 1 darab dundi póréhagyma
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 1 teáskanál curry
  • 2 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors

Instrukciók
 

  • A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és az olajon megdinszteljük. A combokról a bőrt lehúzzuk, és minden oldalukról fehéredésig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük 200 ml vízzel és puhára pároljuk.
  • Közben a lisztet simára keverjük a tejszínnel, belekeverjük a mustárt, a fűszereket is hozzáadjuk, egy kevés vízzel hígítjuk, majd a húsra öntjük, és besűrítjük vele a levét.
  • Ha szükséges, még adhatunk hozzá sót, vagy mustárt ízlés szerint.Főtt tésztával vagy nokedlivel tálaljuk. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkecomb, főétel, gluténmentes, mustár, tejszín

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating