Tejszínes-mustáros csirkecomb
Tejszínes-mustáros csirkecomb
Hozzávalók
- 8 darab alsó csirkecomb
- 1 darab dundi póréhagyma
- 200 ml főzőtejszín
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál magos mustár
- 1 teáskanál curry
- 2 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
Instrukciók
- A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és az olajon megdinszteljük. A combokról a bőrt lehúzzuk, és minden oldalukról fehéredésig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük 200 ml vízzel és puhára pároljuk.
- Közben a lisztet simára keverjük a tejszínnel, belekeverjük a mustárt, a fűszereket is hozzáadjuk, egy kevés vízzel hígítjuk, majd a húsra öntjük, és besűrítjük vele a levét.
- Ha szükséges, még adhatunk hozzá sót, vagy mustárt ízlés szerint.Főtt tésztával vagy nokedlivel tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)