Sign In

Receptek

Tészta, fűszeres babbal

 

Tészta, fűszeres babbal

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Főétel, Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 250 gramm penne tészta (gluténmentes)
  • 1 evőkanál
  • 2 evőkanál napraforgóolaj

A babos raguhoz:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 darab póréhagyma
  • 1 darab piros kaliforniai paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 darab paradicsom
  • 1/2 mokkáskanál őrölt koriander
  • 1/2 mokkáskanál őrölt köménymag
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 darab húsleveskocka
  • 100 ml víz
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1-2 teáskanál kristálycukor
  • 1 darab konzerv fekete bab kb. 400 gramm
  • 1/4 mokkáskanál chilipehely (elmaradhat)

Instrukciók
 

  • A tésztát 5-6 percig szoktam főzni bő, lobogó, enyhén sós vízben, majd elzárom alatta a tüzet, lefedem, és a forró vízben hagyom, hogy jól megduzzadjon. Néha megkóstolom, és amikor már jó, leszűröm, hideg vízzel leöblítem, jól lecsepegtetem, majd egy kevés olajjal óvatosan összekeverem, hogy ne ragadjon össze.
  • A raguhoz a karikára vágott póréhagymát, a kisebb kockákra vágott paprikát, és a finomra aprított fokhagymát az olívaolajon, erősebb lángon, kevergetve sütjük 1-2 percig, majd hozzáadjuk a szintén kisebb kockákra vágott paradicsomot és a fűszereket.
  • A leveskockát 100 ml forró vízben feloldjuk, a raguhoz öntjük, majd hozzáadjuk a balzsamecetet, a sűrített paradicsomot, a cukrot, és lefedve, kis lángon, kb. 10 percig pároljuk.
  • Ezután adjuk hozzá a fekete babot, és 6-8 percig még együtt főzzük. Tálaláskor a főtt tészta tetejére halmozzuk a ragut, és megszórjuk egy csipet chilipehellyel.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó bab, főétel, gluténmentes, tészta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating