Sign In

Túrófánk

Túrófánk

 

Túrófánk

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 20 db

Hozzávalók
  

  • 2 darab tojás
  • 40 gramm cukor vagy édesítő
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 1/2 darab kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1/2 mokkáskanál
  • 250 gramm félzsíros tehéntúró
  • 150 gramm rizsliszt
  • 6 gramm sütőpor
  • 500 ml napraforgóolaj a sütéshez
  • 1 evőkanál vaníliás porcukor a tetejére

Instrukciók
 

  • A tojásokat összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, a reszelt citromhéjjal, majd az áttört túrót is belekeverjük.
  • Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  • Olajos kézzel nagyobb diónyi gombócokat formálunk a tenyerünk között, majd nem túl forró olajban szép pirosra sütjük őket. Ne tegyünk egyszerre sok fánkot az olajba, mert majdnem a duplájukra megnőnek. A fánkokat nem kell forgatni, szépen megfordulnak maguktól.
  • Az első fánkot ellenőrizzük, hogy átsült-e rendesen a közepe, ha nem, akkor csökkentsük a hőt, és süssük lassabban a fánkokat. A megsült fánkokat konyhai papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges olajat.
  • Tálaláskor vaníliás porcukorral szórjuk meg. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, fánk, gluténmentes, túró

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating