Sign In

Receptek

Túrógaluska gombamártással

Túrógaluska gombamártással

 

Túrógaluska gombamártással

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Főétel, Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A galuskához:

  • 4 darab gluténmentes zsemle
  • kb. 50 ml tej
  • 400 gramm félzsíros tehéntúró
  • 4 darab tojás
  • 6-7 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál kapor aprított
  • 1 evőkanál a főzővízbe
  • 2 evőkanál napraforgóolaj a megfőtt galuskákra

A gombamártáshoz:

  • 1 darab vöröshagyma közepes fej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 500 gramm csiperkegomba
  • 1 teáskanál
  • 1/2 mk őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml tejföl
  • 1 evőkanál kapor aprított

Instrukciók
 

  • A galuskához a zsemlét apró kockákra vágjuk, egy kevés tejjel megöntözzük.
  • A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tojást, a sót, a kaprot, a beáztatott zsömlét, és annyi lisztet, hogy még keverhető, de ne túl lágy massza legyen.
  • Amíg a víz felforr, állni hagyjuk, majd a forró, sós vízbe mártogatott teáskanállal nagyobb galuskákat szaggatunk. Kb. 5 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, az olajjal megöntözzük, és összekeverjük, hogy ne ragadjanak össze.
  • A gombamártáshoz a felaprított vöröshagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, majd megszórjuk a fűszerpaprikával. Felöntjük 2dl vízzel, majd hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, és 8-10 perc alatt megpároljuk.
  • Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel és a kaporral, egy kevés vízzel hígítjuk, majd a gombához öntjük, és pár perc alatt besűrítjük a mártást. Tálaláskor a galuskát megforrósítjuk, és a gombamártást köré öntjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó galuska, gluténmentes, gomba, túró

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating