Túrógombóc egyszerűbben
Túrógombóc egyszerűbben
Hozzávalók
Az alaphoz:
- 100 gramm kukoricadara (jelölten gluténmentes)
- 300 ml tej
- 1/2 mokkáskanál só
- 1 evőkanál cukor
A túróhoz:
- 250 gramm tehéntúró
- 1 evőkanál cukor
- 10 gramm vaníliás cukor
- 1/2 mokkáskanál só
- 1/2 darab citrom reszelt héja (kezeletlen, vegyszermentes)
A morzsához:
- 50 gramm gluténmentes zsemlemorzsa
- 2 evőkanál napraforgóolaj
A tálaláshoz:
- 30 gramm vaníliás porcukor
- 200 ml tejföl
Instrukciók
- Melegítsük fel a tejet a cukorral és a sóval, majd öntsük bele a kukoricadarát.
- Kevergetés közben, kis lángon, addig főzzük, amíg jó sűrű lesz, és elválik az edény falától. Vegyük le a tűzről, hűtsük ki.
- A túrót törjük össze villával, majd keverjük össze a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, reszelt citromhéjjal, végül a kihűlt kukoricadarával. Ha túl sűrű, egy kevés tejföllel lágyíthatjuk.
- A zsemlemorzsát pirítsuk meg az olajon.
- A túrós masszából vizes kézzel formázzunk 12 gombócot, és forgassuk meg a morzsában.
- Tálaláskor meglangyosított tejföllel és vaníliás porcukorral kínáljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)