Sign In

Receptek

Túrógombóc egyszerűbben

Túrógombóc egyszerűbben

 

Túrógombóc egyszerűbben

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 12 db

Hozzávalók
  

Az alaphoz:

  • 100 gramm kukoricadara (jelölten gluténmentes)
  • 300 ml tej
  • 1/2 mokkáskanál
  • 1 evőkanál cukor

A túróhoz:

  • 250 gramm tehéntúró
  • 1 evőkanál cukor
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 1/2 mokkáskanál
  • 1/2 darab citrom reszelt héja (kezeletlen, vegyszermentes)

A morzsához:

  • 50 gramm gluténmentes zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál napraforgóolaj

A tálaláshoz:

  • 30 gramm vaníliás porcukor
  • 200 ml tejföl

Instrukciók
 

  • Melegítsük fel a tejet a cukorral és a sóval, majd öntsük bele a kukoricadarát.
  • Kevergetés közben, kis lángon, addig főzzük, amíg jó sűrű lesz, és elválik az edény falától. Vegyük le a tűzről, hűtsük ki.
  • A túrót törjük össze villával, majd keverjük össze a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, reszelt citromhéjjal, végül a kihűlt kukoricadarával. Ha túl sűrű, egy kevés tejföllel lágyíthatjuk.
  • A zsemlemorzsát pirítsuk meg az olajon.
  • A túrós masszából vizes kézzel formázzunk 12 gombócot, és forgassuk meg a morzsában.
  • Tálaláskor meglangyosított tejföllel és vaníliás porcukorral kínáljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, túrógombóc

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating