Sign In

Túrópizza

Túrópizza

 

Túrópizza

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Pizza receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 1 pizza

Hozzávalók
  

Az alaphoz:

  • 250 gramm tehéntúró
  • 1 darab tojás
  • 50 gramm reszelt sajt
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1/2 mokkáskanál fokhagymapor
  • 20 gramm zabpehely (jelölten gluténmentes)

A paradicsomszószhoz:

  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2-3 evőkanál víz
  • 1 mokkáskanál szárított oregánó
  • 1 mokkáskanál szárított bazsalikom
  • 1/2 mokkáskanál

A feltéthez:

  • 2 szelet pizzasonka
  • 1 fej kisebb lilahagyma
  • 1 darab közepes paradicsom
  • 1 darab főtt tojás
  • 2 evőkanál főtt csemege kukorica (konzerv vagy fagyasztott)
  • 20 gramm reszelt pizza mozzarella sajt
  • 1/2 mokkáskanál szárított oregánó
  • 1/2 mokkáskanál szárított bazsalikom
  • 1 mokkáskanál étolaj a kenéshez

Instrukciók
 

  • A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a sót, az oregánót, a fokhagymaport, a reszelt sajtot, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a zabpelyhet (el is maradhat), és azt is beledolgozzuk.
  • Amíg a paradicsomszósz és a feltét készül a pizzaalapot félretesszük pihenni. A paradicsomszószhoz a pürét összekeverjük a hozzávalókkal.
  • Előkészítjük a feltétet. A sonkát kisebb darabokra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, a paradicsomot megmossuk, karikára vágjuk, a főtt tojást szintén karikára vágjuk.
  • A sütőpapírra rajzolunk egy 26 cm átmérőjű kört, rátesszük a tepsire, olajjal megkenjük a papírt, hogy ne ragadjon rá a pizza. A túrós alapot egyenletesen elosztjuk a körön belül, a kanál hátlapjával elsimítjuk, a szélét megigazítjuk, hogy ne legyen túl vékony, mert könnyen megég.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  • Majd kivesszük a sütőből, megkenjük a paradicsomszósszal, rátesszük a feltétet, megszórjuk a reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, és 15 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, pizza, túró

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating