A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a sót, az oregánót, a fokhagymaport, a reszelt sajtot, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a zabpelyhet (el is maradhat), és azt is beledolgozzuk.
Amíg a paradicsomszósz és a feltét készül a pizzaalapot félretesszük pihenni. A paradicsomszószhoz a pürét összekeverjük a hozzávalókkal.
Előkészítjük a feltétet. A sonkát kisebb darabokra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, a paradicsomot megmossuk, karikára vágjuk, a főtt tojást szintén karikára vágjuk.
A sütőpapírra rajzolunk egy 26 cm átmérőjű kört, rátesszük a tepsire, olajjal megkenjük a papírt, hogy ne ragadjon rá a pizza. A túrós alapot egyenletesen elosztjuk a körön belül, a kanál hátlapjával elsimítjuk, a szélét megigazítjuk, hogy ne legyen túl vékony, mert könnyen megég.
180 C fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Majd kivesszük a sütőből, megkenjük a paradicsomszósszal, rátesszük a feltétet, megszórjuk a reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, és 15 perc alatt megsütjük.