Sign In

Receptek

Túrós lepény eperrel

Túrós lepény eperrel

 

Túrós lepény eperrel

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 500 gramm tehéntúró
  • 3 púpozott evőkanál tejföl
  • 180 gramm cukor
  • 3 darab tojás
  • 1 darab bio citrom reszelt héja
  • 1/2 mokkáskanál
  • 50 gramm rizsdara
  • 50 gramm rizsliszt

A tetejére:

  • 3 púpozott evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál cukor

A tepsi kikenéséhez:

  • szükség szerint zsiradék
  • szükség szerint liszt

A díszítéshez:

  • 8-10 szem eper

Instrukciók
 

  • A sütőt előmelegítjük 200 C fokra, a tepsit vagy sütőtálat (25x20cm) kizsírozzuk és behintjük liszttel.
  • A túrót tálba tesszük, villával kicsit összetörjük, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan kikeverjük.
  • A sütemény tetejére kerülő cukrot (édesítőt) és tejfölt összekeverjük, félretesszük.
  • A masszát a tepsibe öntjük, elegyengetjük, majd előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  • A sütési idő felénél a tetejére csorgatjuk a korábban kikevert cukros tejfölt. Akkor jó, ha a széle aranybarna, és a teteje is kezd pirulni.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó eper, gluténmentes, lepény, túró

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating