Vissza
Nyomtat
Recipe Image
Jegyzetek
Smaller
Normál
A maximális méretnél nagyobb fájl kihagyása: %s
Túrós lepény eperrel
Recept nyomtatása
Recept mentése
Elkészítési idő
1
óra
óra
Kategória
Édes sütemények
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Hozzávalók
A tésztához:
500
gramm
tehéntúró
3
púpozott evőkanál
tejföl
180
gramm
cukor
3
darab
tojás
1
darab
bio citrom reszelt héja
1/2
mokkáskanál
só
50
gramm
rizsdara
50
gramm
rizsliszt
A tetejére:
3
púpozott evőkanál
tejföl
2
evőkanál
cukor
A tepsi kikenéséhez:
szükség
szerint
zsiradék
szükség
szerint
liszt
A díszítéshez:
8-10
szem
eper
Instrukciók
A sütőt előmelegítjük 200 C fokra, a tepsit vagy sütőtálat (25x20cm) kizsírozzuk és behintjük liszttel.
A túrót tálba tesszük, villával kicsit összetörjük, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan kikeverjük.
A sütemény tetejére kerülő cukrot (édesítőt) és tejfölt összekeverjük, félretesszük.
A masszát a tepsibe öntjük, elegyengetjük, majd előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő felénél a tetejére csorgatjuk a korábban kikevert cukros tejfölt. Akkor jó, ha a széle aranybarna, és a teteje is kezd pirulni.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (
Kata Boszorkánykonyhája
)
Kulcsszó
eper, gluténmentes, lepény, túró